Vårt hus

husetVårt hus kallas Övre Dalkarlshyttan och finns i slut av Dalkarlsberg, upp på backen. Om du tar vägen upp då finns i slut av vägen på vänster sidan en carport till tre bilar, till höger finns ett torp. Torpet är ett komplett hus från 65 kvm. På nedre plan finns: entré; badrum med toalett, dusch och tvättställ; ett vardagsrum; kök med frys, kyl och spis/ugn och ett sovrum. På övre plan finns två stora utrymmen med vackra takåsar. Övre planen är oisolerat och kan bara användas under sommarn. Fler info och bilder finns HÄR.
Mittemot torpet finns Handelsboden. Ett vackert hus (60 kvm) som i förre tiden användes som magasin. Det är från 1700-talet, mer info finns HÄR. Framför handelsboden finns ett soldäck, solen skiner på det från morgon till kväll.
Lite mer upp på tomten finns ett garage till vänster och då finns det stora huset. Huset är 160 kvm. På nedre plan finns: entré med talet och trappuppgång; vardagsrum, andra vardagsrum, matrum och kök med kyl/frys, spis med ugn. På övre plan finns hal, badrum med badkar,  dusch, toalett, tvättmaskin och tvättställ; och fyra sovrum. Det finns mer att berätta om huset, bl.a. om sin historia, läs HÄR och HÄR. Och en galleri med bilder, klick HÄR.
Bakom huset finns en grillkåta.
grillkåta
Tomten är 15000 kvm, finns gräs, buskar, en grävt brunn (bakom handelsboden finns en borrad brunn som är leveras vatten till huset och torpet), vinbär, små äppleträd, ett växthus och öppen björk och granskog.
Dalkarlsberg är en småort i Nora kommun. Det ligger mellan Nora och Karlskoga, bara 5 mil upp från Örebro, runt 25 mil från Stockholm och 30 mil från Göteborg. Invånarantalet är ungefär 80 personer. Under sommarn hålls många evenemang i Dalkarlsberg, bl.a. från Vikers Hembygdsförening och Dalkarlsberg Idrottsförening.