resultat provtagningen

Den 13 november fick jag tid hos Kirurgi Mottagningen på USÖ. Namnet av avdelningen tilltalade mig inte så mycket och med google upptäckte jag att nästa steg vid beskedet bröstcancer ofta var operation, så kanske därför kallades jag till den avdelningen.
Jag fick höra att jag hade bröstcancer in situ, och det betyder att det finns celler som kan utveckla sig till cancer men inte har  gjort det ännu. Så en tidigt stadium. Området var rätt stort, 5cm. Läkaren berättade att ofta hela bröstet tas bort med en så där stort området men då det var mer vertikal var det kanske möjligt att ta bort en del en så kallas bröstbevarande operation. Fördelen kan vara att det inte behövs en protes. För att undersöka om möjligheten till att ta bort en del behövdes en magnetkamera undersökning. Då får man riktig detaljerade bilder av området och kan bestämmas hur operationen skulle gå till. Jag fick tid till en magnetkamera undersökning och en ny tid efter det för att prata om operationen.
Det fanns en sjuksköterska med för att stödja mig. Hon hade gjort en pärm till mig med all information i den om min sjukdom. Riktig snäll. Hans var med och senare vi pratade lite om vad vi fick höra.