Operationen

Måndag 26 november 2018, mindre än två veckor efter mitt första samtal med kirurgimottagningen.

Kvällen och morgonen innan ska jag tvätta mig med Descutan för att desinfektera kroppen. Det gjorde jag just och det är inte så hemskt. Tycker bara inte om att man inte få använda någon kräm. Då blir min ansiktshud riktig torrt.
I ett papper som jag fick om operationen fanns med att man inte ska ta med värdefulla saker. Men jag vill ta med min Ipad så jag kan prata med Hans, min man, via FaceTime. Då kan han se mig och behöver han inte åka 5 mil för att prata och titta på mig.

Måndagsmorgon anmälde jag mig på dagkirurgi, fick byta kläder till operationskläder. Senare kom de på att jag borde ha anmält mig på röntgen för att få en radioaktivt vätska i bröstet. Men det inte fanns med i brevet. Så jag fick gå dit med mina operationskläder på mig. Operationen skulle ta plats omkring kl. ett. Jag blev bra omhändertagen. Sövde utan att veta om det. Vaknade efter operationen då jag tänkte att jag gick runt i trädgården och det fanns konstiga ljud runt mig. Men så upptäckte jag att det var dagkirurgi jag fanns inte vår trädgård.
Fick åka till avdelningen omkring kl. sex, fick mat och andra kläder, en mjukisbyxa o t-shirt.
Inget ont alls bara tryck på mitt borttagna bröstet. Kirurgen berättade att det inte fanns något blod under operationen o allt gick fint-fint.
Men  efteråt gick det inte så bra. Det kom mycket blod från såret i dräneringen och jag inte fick åka hem i tisdags. Kirurgen satt tryckförband på mitt borttagna bröst och försökte att trycka ut blodet. I onsdags kom han förbi på morgonen och gjorde om hela handlingen. Ta av förbudet, trycka ner huset för att få ut blodet och suga ut dräneringen. Då satt han tillbaka förbandet och fick jag åka hem med dräneringen.
Inte lätt att ha en dräneringsflaska med hela tiden. Något som inte ska glömmas!
I fredags åkte vi tillbaka till USÖ. Först provtagning för att kolla blodvärden. Då fick jag samma kirurg som tog av förbandet. Han var nöjd, såret var bra och mycket blod var borta. Han tog bort dräneringen men förbandet skulle jag ha på mig. Ska åka tillbaka på fredags, efter en vecka.
Nu är jag hemma med bröstet in i ett tryckförband, känns tungt men jag försöka att orka. Jag kan inte göra så mycket. Det mer besvärligt än det gör ont. Innan jag går till sängs tar jag två alvedon för att sova lugnt. Under dagen tar jag inga smärtstillande tabletter. Till och med idag, tisdags har jag antibiotikum.
Undrar hur det blir nu på fredags, har såret läkt? Jag är helt blå med lila i hela området, många blåmärken. Antar att det försvinner under tiden.
Fick ett brev till med en tid för prata om de analys av borttagna huddelar. Det var lite chockerande, avdelningen var Onkologi men senare läste jag i min vårdplan att det är alltid på denna avdelning. Så inget att oroa sig om än!