Kosttillskott

Sedan början av november använder jag fyra typ av kosttillskott, köpte de på topformule.se:

    1. OMEGA-3 FISKOLJA 90 KAPSLAR, 3 kapslar dagligen
    2. ASTAXANTIN 60 KAPSLAR, 1 dagligen
    3. OSTEO KOMPLEX 60 TABLETTER, 2 dagligen
    4. En tesked MSM (se lite ner)

Jag tycker att jag känner mig pigg och inte får så mycket besvär. Jag kan sova under natten. Just under natten var smärtan värst. Så jag hoppas att jag har hittat rätt medicin!

Jag tar några kosttillskott produkter som ska hjälpa till att hantera min artros:
MSM: MSM, även kallat metylsulfonylmetan, är en naturlig svavelkälla som finns främst i gröna växter och frukt. Svavel har en viktig roll i vår kropp och utgör bl.a. beståndsdel i kollagen som bygger upp brosk, senor, bindväv, skelett, hud, hår och naglar. Jag tar ett tesked per dag. Köper det i 500 gram burkar som räcker till omkring sex månader.

Astaxanthin: Astaxanthin används primärt som kosttillskott och forskning visar att tackvare den kraftigt antioxidant verkan som astaxanthin har finns potentiella hälsovinster vad det gäller hjärt- och kärlsjukdomar, immunförsvar, inflammationer och nervsjukdomar. Vissa forskare har påvisat möjligheten som cancer hämmande ämne. Astaxanthin anses också hjälpa kroppen mot oxidativa skador på vävnad. Jag tar entablett per dag och en burk (99 Sek) räcker till två månader. Det tar jag mot inflammation.

Vitamin K2: Vitamin K2 aktiverar två viktiga proteiner i kroppen; Osteocalcin, vilket bidrar till att bibehålla en normal benstomme genom att öka tillförseln av kalcium till skelettet. En burk (79 Sek) räcker till två månader.

Vitamin D: Vitamin D reglerar kalkbalansen i skelett och tänder. Brist på vitamin D kan orsaka rakit, ”engelska sjukan”, hos barn, vilket visar sig som mjukt och missformat skelett, och benuppmjukning, osteomalaci, hos vuxna. Vitamin D är ett av de få vitaminer vi riskerar att få för lite av och vissa grupper kan därför behöva tillskott. En burk (79 Sek) räcker till två månader.

I början (oktober – december) köpte jag ett homeopatiskt medel i Holland, det var baserad på växter och glukosamin. I Holland används det mot Artros. Det kostade 300 Sek per månad. 3 tabletter per dag, vilket jag fick svårt med, jag äter inte tre gånger under dagen så det blev lätt att glömma. Till och med var det komplex att beställa eftersom det ska betalas i Euro o skickas till Sverige. Jag prövade det i tre månader . Jag kände mig bra med medlet men ville inte hålla på med att köpa saker från Holland. Så jag slutade med det. Jag känner mig Ok fortfarande. Så det verkar inte haft något nytta.

Jag känner mig piggare nu jag använder de kosttillskotten, det räcker för mig för att fortsätta med dem. Slutade i maj 2017 med alla kosttillskott och bytte till homeopats medicin.

Något som ska vara bra mot artros: GLYC Original, innehåller Grönläppad mussla som ska motverka smärtan med artros. Jag köpte det inte än men tror att jag köper det instället om de andra tar slut. Några sidor i Holland talade om att musslan ska hjälpa.

Sedan maj 2017 använder jag en homeopatisk medicin som jag köper i Holland: Allchemilla Complex. * A.Vogel Alchemilla-komplexet innehåller Alchemilla vulgaris, vilket hjälper till att upprätthålla ett gott skick för smörjmedlet och upprätthållandet av friskt brusk. Detta gör lederna flexibla.* Översättning med Google Översätt.
När det blir slut tänker jag att vänta minst två månader för att prova om jag var mer besvär. Hittills käns det helt ok.

Annonser