Efter operationen

Jag var hemma med en dränering på mig.
Inte lätt att ha en dräneringsflaska med hela tiden. Något som inte ska glömmas!
Det fanns mycket blod i det, jag blev rädd att det inte skulle hålla till fredags. Så vi tömde den själva, inte så svårt. Hittade en bra beskrivning hur man gör (på holländska..).. Men det är enkelt: stäng övre klämman, öppna klämman som finns just ovanpå bälgen, tryck på bälgen så att blodet rinner ner. Bälgen ska vara ihop klämt, stäng nedre klämma, öppna den första klämman.
I fredags åkte vi tillbaka till USÖ. Först provtagning för att kolla blodvärden. På kirurgimottagningen fick jag samma kirurg som efter operationen, han tog av förbandet. Han var nöjd, såret var bra och mycket blod var borta. Han tog bort dräneringen men förbandet skulle jag ha på mig. Ska åka tillbaka på fredags, efter en vecka.
Nu är jag hemma med bröstet in i ett tryckförband, känns tungt men jag försöker att orka. Jag kan inte göra så mycket. Det mer besvärligt än det gör ont. Innan jag går till sängs tar jag två alvedon för att sova lugnt. Under dagen tar jag inga smärtstillande tabletter. Till och med idag, tisdags hade jag antibiotikum.
Undrar hur det blir nu på fredags, har såret läkt? Jag är helt blå med lila i hela området, många blåmärken. Antar att det försvinner under tiden.
Fick ett brev till med en tid för prata om analysen av borttagna bröstet. Det var lite chockerande, avdelningen var Onkologi men senare läste jag i min vårdplan att det är alltid på denna avdelning. Så inget att oroa sig om än!
Fredags drygt 1,5 vecka efter operationen åkte jag en gång till till sjukhuset. Nu var det min kontaktsköterska, Daniela, som tog hand om mig. Hon tog bort tryckförbandet. Kollade såret och tänkte att det fanns mycket sårvätska i området. Det var just på gränsen men hon bestämde sig för att tömma det då det blev helgen och jag bodde så långt bort. Jag var lite rädd men det gjorde inget ont alls. Hon satt en plåster på såret och inget mer. Om jag fick besvär med såret och sårvätskan borde tömmas en gång till måste jag åka till sjukhuset igen. De har ledig tid varje vardag från kl. 8.00 till 8.30. Det blir en tidig resa för mig då men så blir det. Hoppas att det inte blir så mycket och att de kan kolla såret på torsdag på Onkologi avdelningen. Jag har inget stort besvär men för att orka natten tar jag en paracetamol tablett frän 500 gram (Alvedon). Kirurgen tänkte att jag skulle ta två tabletter på en gång men jag tycker att det mycket.
På avdelningen fick jag någon slags behå som jag ska ha på mig efter operationen. Tycker att det inte är så bekväm, det klämmer mycket vid armhålorna. Jag bytte det till en bomull sportbehå som är mycket finare att ha på mig. Den har fickor vid bröstet och på mitt borttagna bröstet satt jag en socka i det. Då är det inte så platt på den sidan.