Bli van med…

Nu ska jag bli van med att jag saknar ett bröst. Såret håller på med att läka. Det är inte snyggt än. Ärret är mycket skrynkligt, hoppas att det blir rätt och att hela bröstet blir platt.
Jag har svårt att acceptera det. Svårt att titta på det. Jag ska lära mig att ta hand om mitt ärr och titta på hela området. Allt går bra nu faktiskt. Bara att acceptera att det hände och trots att det inte fanns cancerceller, var det bäst att ta bort bröstet.
Fick en tyg protes men den verkar för stort. Ska försöka att göra något själv. I början av februari har jag tid på protes-teknik och får jag en bättre protes.

Februari 2019

Fick mitt sista samtal på Onkologi. Jag har ingen cancer så inget mer behövs. Bra, förstås! Men ärret är svårt att titta på. Huden ovanför och under ärret är ojämn och svullen, inte fint att titta på. Det sticker ibland. Jag masserar ärret och huden men det händer inte så mycket mer nu. Ringde till min kontaktsjuksköterska på Onkologi och bad om en remiss till Plastikkirurgi. Hon skulle kontakta de och då får jag besked om en tid. Det kan ta mycket tid, tror jag. Vet inte vad jag vill nu. Men ärret är för fult för att inte göra något mer. Jag är besviken, visste inte att det skulle bli så här. Tänkte att det skulle bli plat som ett mans bröst. Inte så det är nu, någon slags halv bröst men ett djup ärret mitt i mellan.

April 2019
Fick en tid hos Ortopedteknik för ett bröstprotes. Det blev en gång till för att hitta en bra passande protes. Köpte en behå till, den kostade 450 sek, tyckte det var dyrt, men det var det inte. På nätet kostar de säkert 600. Nu fick jag tid hos Plastik Kirurgi. Tisdag 28 april på morgonen. Jag vill veta mer om vilka möjligheter finns för att få ärret lite snyggare. Tror inte att jag vill få en rekonstruktion. Faktiskt vill jag inte göra om operationen, tyckte att det inte gick så riktigt bra. Men jag ska se hur det blir…

Plastik Kirurgi
I samtalet med Pastik Kirurgi fick jag höra vilka möjligheter finns. Bl.a. kan jag få en implantat i det borttagna bröstet och ett mindre bröst på vänster sidan. Men det ska först bli ett år efter operationen då vill de prata lite mer.
I början av november 2019 fick jag ett nytt samtal. Nu med en annan läkare. Informationen var annorlunda än första gång. Han var inte så förtjust i att operera vänster bröstet. Först kan jag få en implantat i höger och då kan vi diskutera lite mer. Han tänkte att det kanske var nog att implantaten blir lika stor som vänster bröstet. Men då hänger ett bröst och det andra står upp. Jag vet inte än. Fortfarande har jag svårt att acceptera att det blev så och inte göra något. Men en ny operation inte är lockande…