Det går framåt men sakta..Jo, byggande av hönshuset går bra. Det är mycket jobb. Förre veckan i måndags besökte vi Mona och Allan för att titta på deras hönshus. Allan byggde det några år sedan och det är en lyxvilla till hönsen. Vi fick många tips och fikade vid dammen. De bor fint, utsikten på dammen är fint och ett stort området med många fina byggnader som Allan byggde själv. I eftermiddagen åkte vi till Karlskoga, nu blev det Jem och Fix var vi hämtade alla byggvaror. Och då hade vi (nästan) allt för att fixa hönshuset. Jag tänkte igenom inredningen, sittpinnarna och värprede. Och hur indelningen skulle bli, sandlåda m.m. Under vintern sitter de ofta i hönshuset och då är det bra att de kan gå runt, ta mat och sandbada. Tänker att det skulle bli flera nivåer. Hönshuset är 2,40 meter högt så det är möjligt att göra något mellangolv i det.
Mina tio kycklingar blev sålda. Det var Helena från Nynäshamn som hämtade dem. Hon fick svårt att hitta oss trots GPS-en. Tror att hon använde Google Maps och då blir det ofta problem. Hon ringde mig när hon fanns vid Hovmanstorpasjön. Så hon åkte för långt men med mobilen påslagen och jag på andra sidan hittade hon oss. Helan var en glad tjej (kan man säga tjej om någon från 45 år???) som hade sin son med. Det var Erik från 14 år och han var autistiskt. Han ville titta in överallt och det var jobbigt att fika, fånga kycklingarna och hålla koll på honom. Det var beundransvärt hur hon hanterade honom.
Tack vare Helena upptäckte jag att Joakim von Anka inte bara ägnar företag i Ankeborg. Det var så att hon ville ha mjölk i sitt kaffe och jag öppnade en flaska Milda matgrädde med utgångsdatum första oktober. När hon satt grädden in i kaffet gick det fel. Grädden var sur. Jag gjorde nytt kaffe till henne och som tur hade jag en annan paket grädde (annat märke) i kylskåpet. Då jag inte hade kvittot kvar tänkte jag att kontakta företaget som tillverkar Milda. Det är någon slags koncern: Upfield. Jag skickade ett klagomål till dem. De svarade direkt och frågade om bilder. Så jag skickade bilder av förpackningen med utgångsdatumet. Då fick jag svar att de skulle skicka en kupong. Milda Mat kostar 9,97 kr, jag fick en kupong från 10 kr med mejl och den ska skrivas ut och visas upp i butiken. Då jag inte har någon skrivare kvar (allt kan göras med mejl nuförtiden..) bör jag åka till Nora Biblioteket för att skriva ut. Vad kostar 2 kr. Så mycket jobb och ingen ersättning för hela produkten. Snål tycker jag och därför vet jag nu att VD från Upfield är Joakim von Anka…

Ger kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.