Mer med ägg

Jo, det blir rätt mycket ägg nu. Säljer några varje vecka (intresserat att köpa?). Men nu när de värper åtta, nio styck per dag då blir det mest vi som äter dem (och Sverker!). Tänkte på Holländska ”eierkoeken”, äggkakor men hittade inget recept när jag googlade på Svenska. På Holländska hittade jag ett enkelt recept gjort för barn. Det borde jag kunna baka, tänkte jag. Och så blev det, jätte enkelt (som jag tycker om, är ingen riktig bak-expert)! Och smakfull, jo! Roligt är att man i Holland anger allt i vikt, så 100 gram m.m. I Sverige bakar man med innehållsmat, bl.a. 1 dl. Det är lite roligt tycker jag! Receptet: ugnen på 180 grader, 100 gr vetemjöl, lite salt, 2 tsk bakpulver, 8 gram vanillinsocker, 100 gram socker, två ägg o lite citronsaft (eller citronskal men jag tycker att det är för komplex). Blanda ihop vetemjöl, salt, bakpulver, ställ på sidan till senare. Vispa ägg, socker och vanillinsocker (och lite citronsaft) till en fluffig blandning. Rör ihop vetemjölblandning och äggblandning med en sked, ta det försiktigt.  Ta en ugnsplåt med bakpapper: använd en sked och lägg degen på plåten. Kakor ska ha en rund form. Det blir mellan 8-10 kakor. Ställ i ugnen femton minuter (jag gör ofta 10 minuter då är de ljusbruna. När kakorna fick en fin färg, ta ut ugnen och lägg de på en tallrik då de kan fastna på bakpappret. Holländska receptet hittar du HÄR (youtube). Vi åt de efter vi rastade Sverker. Fint väder, sol!

Annonser

1 thought on “Mer med ägg

  1. Ping: En tur med Valpen | En Holländsk Svensk Blogg

Ger kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.