Mycket ljus

Det blir bättre och bättre med vår ombygging på nedre plan.Två rum som blev ett, nästan. Hans öppnade golvet och hittade två bjälkar som var antastad av trämask. En insekt som ses som en riktig hot i Holland men här i Sverige läste jag i en expert bok att de aldrig når kärnan av en bjälke och därför inte är så farligt. Bra att veta. Vi har två bok som vi tar som råds då ett timmerhus är något helt annat än vi är vana med.
Det finns fler jobb som ska göras innan det blir fint. Vi försöker att få så lite damm in i resten av huset och därför jobbar Hans ofta i en slags tält. Efteråt dammsuger vi bade rum. Det blev helt öppet nu mellan rummen och mycket ljusare. Fint faktiskt! En kamin tas bort och den andra ska flytta till vardagsrummet. Det tar några veckor till innan allt är färdigt.

En av mina höns är sur. Det började några veckor sedan. Nu bestämde jag mig för att hon får ruva fram några kycklingar. Jag la sju ägg under henne. Två gånger under dagen kollar jag äggen då de andra värper några till. Trots att hon har en egen plats och de kan lägga sina ägg helt i början av hönshuset. På bilden ses mycket bajs men det finns under sittpinnarna, hon sitter just bakom i en egen del. Jag ska rensa huset imorgon och då blir det fint igen. Hoppas det blir några ungar!

Annonser

Ger kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.