Carpe Diem

bild-1-2Det är vinter och då ska man ta chansen när vädret är bra. Jag är lite förkylt, inte på riktigt men det känns att något är på gång. Ingen anledning för att stanna hemma. Vi tar fram ryggsäcken så att vi kan fika under utflykten. Så åker vi i förmiddagen till Falkasjön med Valpen. Det finns många andra ute, Falkasjön är ett populärt område. Vi ser två människor som åker skidskor, lite farligt tror vi. Det finns vatten på isen men de klarar sig. Inget som jag skulle göra nu med bild-2-2plusgrader. Vi promenerar en stor streck, vi har GPS-en med men trots det går vi lite vilsen i området. Vi kom förbi Storstenshöjden skidbacka och det finns förstås inte nog snö för att åka skidor.  Det finns några som åker pulka. Skidanläggning själv är stängt.
Då vi gick vilsen går vi en stor streck på vägen, något vi inte gör så ofta. Vi giller mer att gå på en stig. Men då skulle det tar mycket längre tid.
Till slut hittar vi Valpen. Vi har en gång kaffe kvar därför stannar vi vid Hovmanstorpasjön. Det blåser och då blir det kallt. Hovmanstorpasjön är täckt med is men här finns det ingen som vågar att åka skidskor.
Vi pratar om att det är så mycket annorlunda med Holland hur man fyrar jul i Sverige. Här är julafton viktigast. I Holland är det dagen att man köper de sista grejerna till julmaten som tar plats på första jul. Affärer är helt stängt under första jul, här i Sverige har de stängt under julafton.
Vi gör inte så mycket speciellt under jul. I går ät vi i grillkåtan, stekte köttbit på en stekhäll, i dag ska vi äta kräftsoppa. Bra, det räcker!
bild-3-2

Annonser

Ger kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.