Julpynta

img_2890img_2891Det blir dags för att jobba lite med att julpynta huset. Bredvid vårt hus har Sveaskog lämnat kvar mycket granris. Perfekt för att sätta ihop några roliga julgrejer. Jag ber Hans för att snickra ihop en skelett till en schnauzerhuvud. Och då blir det att samla ihop granris och binda ihop på huvudet. Roligt! Lyckades bra, tycker jag. Det första gång jag gör så där så det kan bli bättre. Eller jag gör en till eller det blir en älghuvud. Då ska Hans hjälpa mig med att snickra ihop en skelett till. Han är så duktigt på det så att jag bara behöver visa honom hur jag vill ha det.
Har ett problem med min bil, en V70 från slut av 2006. Detta år blev det stora reparationer(7000, 4000 o 2000 SEK) och nu just innan jag vill åka till besiktningen fick jag höra från bilverkstan att det finns en stor reparation kvar. Modellen som jag har, har en plast grej under motorhuvudet, en virvelspjäll, det har någon slags kontrollfunktion om hur mycket bränsle motorn använder. Det är ett vanligt, känt fel på dessa modeller 2004-2007, tror jag (synd att jag inte visste om det när jag ville köpa en annan bil!!). Det ska bytas ut någon gång under bilens liv och för min bil blir det detta år (eller om jag får tur, nästa år). Tråkigt, jag funderade just på att sälja bilen. Vi behöver inga två (tre om jag räknar Volvo Valpen med) längre. Det händer aldrig att vi ska åka både två men inte tillsammans.
Läste på internet hur jag kan byta det själv men det är för svårt för mig, till o med för Hans.
Sverker blev trimmad i söndags, nu är han schnauzer igen. Small huvud och kala öron! Något som vi ska vana oss med. Men sitt hår växer snabbt så det är bara några veckor.
bild-1-3bild-2-4

Ger kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.