Vintern o fåglarna

IMG_1120Det blev vinter och snön ligger kvar. Inte så mycket snö än, det går inte att åka spark tror jag. Det ligger rätt mycket grus på vägarna. Och Nora kommun sandade vägen till skolan. Men det blir mer o mer. Prognosen om helgen var det skulle bli mycket snö, så jag handlade i Örebro för att slippa att åka till Nora under helgen. Men det blir inte så, det snöar lite till men ingen 10 centimeter. Sverker kan just nu gå i snön om det blir mer då får han problem. På träden ligger rätt mycket snö, det är luftig snö så de påverkas inte så mycket än.
IMG_0319Fåglarna och rådjur får mat. Varje morgon fyller vi på de matplatserna. Fåglarna är kritiska om det inte finns nog mat då går de till någon annan. Och inte kommer tillbaka till nästa dag. Vi har många domherrar. De har mycket mer röd på sitt bröst än i Holland. I Holland såg jag de inte så ofta, här finns det tiotals varje dag!
På mitt jobb fick jag mycket att jobba med. Nästa vecka kommer min kollega Susann tillbaka från semester. Det är fint då hon jobbar redan länge med alla system och vet hur allt fungerar. Det tar mig mycket tid att förstår hur det funkar och hur jag kan lösa felet.
Denna vecka blev det igen mycket jobb med FaceBook gruppen ”Vi som bor i Viker”. Killen som skrev opassande och förolämpande  inlägg fanns med i gruppen igen och skrev opassande inlägg. Då blockerade jag honom. Då blev det några som skrev ett inlägg till honom eftersom de visste att han läste gruppinlägg. Det var möjligt eftersom det var en offentlig grupp. Då kan alla läsa inlägg. Jag ändrade till en sluten grupp då kan bara medlemmar läsa inlägg. Och tog bort de inlägg som riktar sig till den blockerade killen. Nu hoppas jag att det lugnar ner sig och problem inte uppstår igen. Inte roligt, tar mycket tid och jag inte kan och vill kolla FB varje sekond.
Hönsen fick extra värme i hönshuset. Det blev till och med 18 plusgrader! Nej det är inte meningen så nu håller jag på med att sätta värmen på en timer och att det blir lite över noll.
Jag såg att det gjorde någon slags parkeringsplats vid vägen till Eriksdal för att samla ihop alla ved. Det är första steget till avverkningen. Inom kort tror jag att de börjar med att tar bort skogen mellan vår tomt och vägen till Eriksdal.IMG_1109

 

Ger kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.