Vitsippor

bild 3-1I skogen och på gräsmattan finns de nu, vitsipporna, de växer, blommar inte än men om en-två veckor blir det helt vitt och vacker omkring huset.
Påsken var fint men jag upptäckte att Hans o jag har olika syn på fritidsaktiviteter. Han ville mest vila och läsa en bok eller titta på film men jag ville just jobba in i trädgården. Orsaken är förstås att jag inte kan jobba ute så under dagen då han gör inget annat. Det blev många ensamma timmar både för honom och för jag. Sverker valde att hjälpa mig, han gillar att vara ute och nosa omkring.
Det blev vår nu. Idag tog vi bort de plastfönsterna i farstun. Vi satt ute en långt tid, det var lite kallt men fint att titta på trädgården och tänka på våren och sommarn. Under en promenad såg Hans o jag en gröda på vägen. Jag flyttade den till sidan av vägen och den kändes mycket kallt.
Veckan efter kommande veckan kan det blir så att jag håller på med äggkläckning. Jag får låna en äggkläckningsmaskin från Mona och Allan och fick tag på avelsägg från Barnevelder. Denna veckan håller Barnevelderhönsen i Jönköping på med att spara ägg till mig. Då skickas de med posten till mig och lägger jag de in i maskinen. Spännande, jag hoppas att det går bra med posten m.m. Jag ska lära mig mycket om hela processen, så denna vecka blir det mycket att läsa om hur det ska skötas. Det är inte så enkelt: fukt, temperatur, äggen ska vändas två gånger under dagen: mycket att håller koll på. Jag börjar med 9-10 ägg och om jag får tur kan det blir 6-7 kycklingar. Hoppas att jag lyckas! De är så vackra, tåliga och snälla höns!

Annonser

Ger kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.